Блог Форум на TopBlogLog » Новини

Google penalty

(2 posts)

No tags yet.

 1. Гугъл отряза ~50% от посещенията на TopBlogLog. Вероятна причина е, че съм допуснал сериозни грешки с реализацията на анлийска версия на сайта (10x на oggin за откриване на грешката). Така Google е възприел английската версия за основна, българската за поддържаща и нещо се е омазало.

  Ако това е бил проблема, до 1-2 месеца подавания към блоговете трафик от TopBlogLog би трябвало да се възстанови.

  Малко е спичащо, но пък всяко зло за добро - в процеса по оптимизация TBL (вероятно) ще стане по-богат на функционалност сайт.

  Публикувано преди 7 years #
 2. http://www.google.com/support/forum/p/Webmasters/thread?tid=07541313a6cc8fb2&hl=en

  Гугъл е класирал сайтове, изградени с агрегирана информация като нискокачествени. Не всички, от съществуващите в България е избрал за некачествен topbloglog. Така че ТБЛ му предстои да бъде по-малък сайт, освен ако Г не си промени логиката пак.

  Хубавото е, че вече никой няма основание да си вади блога от класацията, защото ТБЛ излиза преди него в търсенето - това вече няма как да се случи, за разлика от останалите социални мрежи в България.

  Лошото е, че не знам кога ще преодолея тази неприятна новина. Единственият ми измерител, че върша нещо полезно беше посещаемостта. Без нови посетители, каквито осигуряваше Google, мотивацията ми вероятно ще спадне много.

  Публикувано преди 7 years #

RSS хранилка за отговорите по темата

Отговор

You must log in to post.

Блог Форум на TopBlogLog is proudly powered by bbPress.