Блог Форум на TopBlogLog » Техническа поддръжка

Blogger / Blogspot, бутони и Claim

(10 posts)
  1. Вече 3 пъти съм добавяла бутони и съм Claim-вала блогове, но нещата са променени там и не са както е описано. Въобще няма Дизайн и няма Шаблоните на приставките да се разгъват.

    Публикувано преди 4 years #
  2. За Claim на блога няма да ти трябва новия омагьосан код на шаблона в който се слагат бутони на съвсем друго място.
    За Claim отиваш в Оформление. Добави притурка. Избираш HTML/Java Script. Там слагаш кода, който ти е даден в профила на блога ти в ТБЛ в реда Claim на блог. Слагаш някъде из блога като притурка. Връщаш се в ТБЛ и слагаш адреса на блога в съответния ред, който е показан. След като блога се покаже в профила ти в ТБЛ. Може да изтриеш HTML/Java Script с кода за Claim на блог.
    Дано съм била полезна :)
    Сега за бутоните и кода на шаблона.
    Влизаш в HTML редактиране на шаблона.
    Огледай цифрите в редицата в ляво. Трябва да видиш едни черни стрелки. Като ги натискаш шаблона се разгъва. Трябва да стигнеш около 1509 ред. Така е при моя блог. При всеки има малко разлика от 10 до 20.
    Там ще откриеш тага <data:post.body/>

    Но разликата е, че са два. Бутона трябва да легне между двата.

    <data:post.body/>
    <!-- Button-->
    <p>

    <div style='float:left; margin-right: 9px;'><script type='text/javascript'>
    btntype = 2;
    col1 = '#FFFFFF';
    blog_id = ( тука е твоя id номер на блог в ТБЛ) ;
    url = '<data:post.url/>';
    </script>
    <script src='http://topbloglog.com/js/votebtn.js' type='text/javascript'/></div>

    </p>
    <!-- End Button -->
    <data:post.body/>

    Този бутон е мой избор за показно.

    Публикувано преди 4 years #
  3. Мерси много, но това първото не стана. Пак казва, че не е намерил текста. А при моя <data:post.body/> е на 700 и нещо. И пак нещо не става.

    Публикувано преди 4 years #
  4. Портъси още надолу, като разгъваш притурките с черните стрелкички вляво. Малко по-долу има тага на две места.Нещо такова:
    <!-- Then use the post body as the schema.org description,
    for good G+/FB snippeting. -->
    <div class='post-body entry-content' expr:id='"post-body-" + data:post.id' itemprop='description articleBody'>
    <data:post.body/>
    <div style='clear: both;'/> <!-- clear for photos floats -->
    </div>
    <b:else/>
    <div class='post-body entry-content' expr:id='"post-body-" + data:post.id' itemprop='articleBody'>
    <data:post.body/>
    <div style='clear: both;'/> <!-- clear for photos floats -->
    </div>
    </b:if>
    Постави кода след второто <data:post.body/>, но го оформи, както Руми ти е написала, защото иначе влиза в текста на поста.

    Публикувано преди 4 years #
  5. На Светодиодно осветление съм поставил кода и малко по-надолу.Под тези редове:
    <div class='post-footer'>
    <div class='post-footer-line post-footer-line-1'><div class='post-share-buttons goog-inline-block'>
    Въпрос на визуална преценка е.

    Публикувано преди 4 years #
  6. Второто срещане е на около 850 ред и също не е правилното място. И въобще кода е шарен, няма стрелки. Не изглежда така стандартно както преди .

    Публикувано преди 4 years #
  7. За кой блог става въпрос? Ако е за дивите растения в България, причината е в динамичния шаблон. Няма начин поне на този етап, да се добави бутон. Попадал съм на разработки за добавяне на елементи, а и от Блогер работят, но на този етап няма решение.

    Публикувано преди 4 years #
  8. Да. Разбрах. А как автоматично са казали да има бутон за facebook, tweeter, g+?

    Публикувано преди 4 years #
  9. дори след като си смених дизайна с нединамичен никъде няма post.body или post-footer

    Публикувано преди 3 years #
  10. тест

    Публикувано преди 3 years #

RSS хранилка за отговорите по темата

Отговор

You must log in to post.

Блог Форум на TopBlogLog is proudly powered by bbPress.