Блог Форум на TopBlogLog » Обща теория на блогосферата

Спам или не?

(64 posts)
 1. 2 въпроса за днес:

  http://fun.systems-bg.com/ - това блог ли е или спам?

  и втори:

  http://sofiatimes.wordpress.com/ - това блог ли е или не?

  двата казуса представят ежедневния ми проблем като модератор с 1 копче - за одобряване на блогове. До скоро 1, скоро 2. Предстои да правя и копче за изтриване :)

  Публикувано преди 9 years #
 2. Блогове са и двете, но доколкото знам, някой е измислил правило, че не може в ТопБлогЛог да има блогове с 1 постинг.

  Ако имаше анкета, щях да гласувам, че са блогове.

  Ще има ли анкети във форума? :)

  Публикувано преди 9 years #
 3. Може, не е проблем. Зарибявка е и хубав пост ще стане на английски за това как не инсталира и интегрира тая пущина.

  Публикувано преди 9 years #
 4. Първото си е баш спам, а второто още не е започнало да се пълни, че да лъсне какво е.

  Публикувано преди 9 years #
 5. ju

  Що да е спам 1-то? И моят блог е спам тогава

  Публикувано преди 9 years #
 6. Аз много обичам да разглеждам забавни картинки.
  Мисля, че такива блогове (като първият) ме улесняват доста :)

  Публикувано преди 9 years #
 7. Като гледам как по тези сайтове се ползват разни странни системи за реклама... направо ми е ясно за какво иде реч :)

  Публикувано преди 9 years #
 8. ju

  Къде да тези реклами?

  Публикувано преди 9 years #
 9. А не може ли тези които изглеждат като спам, ти (администратора) да ги маркираш като спам, и после да се появят като анкета/уиджет на сайта и потребителите да гласъват дали наистина го смятат за спам или не. Така решението оствава в потребителите, и може би ще има по-малко критики към субективността на администратора. Малко като "риалити" формат става -- администратора ги номинира за изгонмане като спам, а "зрителите" (демек ТБЛ общността) решава дали да "спаси" някой от тях ;)

  Публикувано преди 9 years #
 10. Аз обичам да гласувам :1:

  Публикувано преди 9 years #
 11. limpster set-нат с rss feed = null, като спамър. всъщност мисля че трябва изцяло да го изтрия.

  Публикувано преди 9 years #
 12. http://www.wifi-spots.net/blog/ - 2 поста

  http://nikolay.com/ - нито 1 тема на български

  какво да ги правя?

  Публикувано преди 9 years #
 13. ju

  Аз съм толерантен към конкуренцията :)

  1-вият остава
  2-рият не знам дали се води БГ или ENG?

  Публикувано преди 9 years #
 14. nikolay.com - added. може да е на английски, но поне е блог.

  wi-fi нещо си и client.bg/blog - deleted. причина - напълно празни корпоративни блогове, които могат да еволюират максимум до спам. ако случайно станат истински блогове, след 3 месеца ще ги добавя сам.

  bfree.hit.bg - изтрито. не знам как са го постигнали този сайт хем да е blogspot, хем да е hit.bg, но 10 поста за 4 години не ми изглежда като блог, отговарящ на условията на TBL.

  Публикувано преди 9 years #
 15. @dzver - аз съм добавил в моя акаунт блоговете http://www.wifi-spots.net/blog и http://www.client.bg/blog. Смятам, че напълно отговарят на условията, публикувани на сайта ти, тук - http://www.topbloglog.com/addblog/

  Никъде в условията за добавяне на блог не е упоменато, че корпоративни блогове не се приемат. Блоговете ни са наистина съвсем нови, с по 2 публикации, но това защо да е проблем? Ако прочетеш постовете, ще видиш, че те са съвсем ангажирани към продукта, за който са създадени и по никакъв начин не са спам, нито ще бъдат.

  Искрено вярвам, че целта на topbloglog не е да бъдат толерирани и елитализирани досега популярните блогове в българското уеб пространство.

  Също така считам за тотален непрофесионализъм твърдението ти, цитирам

  "напълно празни корпоративни блогове, които могат да еволюират максимум до спам. ако случайно станат истински блогове, след 3 месеца ще ги добавя сам...."
  - прозира лично отношение.....недоумявам....

  И още нещо, считам, че когато взимаш решение за изтриване на даден блог е необходимо до уведомиш собственика за причините.......

  Публикувано преди 9 years #
 16. Sorry, когато правих формата за добавяне на блог още нямаше регистрация и потребители. И до момента не съхранявам информацията за това кой е добавил нов блог, така че не бих могъл лесно да открия кой ги е добавил, за да го информирам. Когато собственикът на блога е очевиден, обикновено го правя. Ще се погрижа да направя автоматизирано информиране по мейла при отказ с причината за отказ, за да може за вбъдеще да няма засегнати.

  Признавам, че си позволявам да съм малко по-откровен, отколкото повечето хора харесват и моля за извинение за това, но само за това. 2-те празни блога ПРОДЪЛЖАВАТ да са празни, значи съм бил прав - плюс това са поставени под наблюдение. Написал съм, че след 3 месеца ще бъдат прегледани и добавени, ако започнат да приличат на блогове.

  Корпоративен блог, с релевантна информация за продукт = не съвсем желана продуктова реклама в социалните медии :) Да се чете така, вместо спам.

  Публикувано преди 9 years #
 17. Двата блога, които изтри без да има основание, не са празни, а са с 2 постинга. Когато има какво да се съобщи по темата, то ще бъде направено. Не смятам, че е необходимо да публикувам съдържание, само заради брой на публикациите....

  Блогът, бил той корпоративен или не може да бъде нежелана реклама - който не го харесва не го чете, не линква към него, следователно не събира популярност.

  Не знаех, че topbloglog е социална медия, до сега гледах на него на безпристрастна класация, явно не е така......

  Публикувано преди 9 years #
 18. Бих могъл да си измия ръцете и да пусна анкета, но няма да го правя. Вместо това - ново правило, корпоративни блогове се добавят само по преценка на модераторите.

  TBL е социална медия и е безпристрастен в рамките на разумното. Няма да върша глупости и да спамя интернета само, защото някой ме обвинява в не-безпристрастност.

  Публикувано преди 9 years #
 19. ju

  webgravity не го осъзнаваш, но нямаш нужда от това блоговете ти да се добавят тук

  Тази демокрация нещо не ме кефи :) Някой блогове са просто досадни. Те съответно няма да получат и добър ранг. Аман от реклами, аман от СПАМ :)

  Или да са включи субективизъм в одобряването или да има ограничение по ранг или брой места!

  Публикувано преди 9 years #
 20. Ясно е защо фирмите за дизайн имат интерес клиентите им да поддържат блогове. Това е редовно индексирано съдържание, а участието в системи като тази, блог каталог и технорати помага за оптимизацията. Обаче сео-то от този вид е досадно за посетителите и никакви цупеници по форумите няма да го променят.

  В края на краищата за фирмите си има ценови листи, има нетинфо, дир - места за реклама.

  Публикувано преди 9 years #
 21. iskamsait.blogspot.com - изтрит за "правене на пари от интернет"
  addleegg.blogspot.com - попъп при цъкане, сайтът се занимава със спам в момента.

  Публикувано преди 9 years #
 22. Според мен трябва да доизмислиш правилата за добавяне на блог в ТБЛ.

  Добре е да изпращаш email с това кои точки от правилата са нарушени и защо не е добавен блога.

  Мисля, че ще е супер малоумно от твоя страна, ако добавяш "блогове" като client.bg/blog.

  П.С. Искам черни сърчица :)

  Публикувано преди 9 years #
 23. и аз съм съгласен с решението на дзвер за двата корпоративни блога. защо? верно, малко е прибързано да се каже, но ми се струва, че тези блогове не биха публикували стойностна информация, тоест такава, която да е полезна и на случайният посетител, а не само на евентуалните им клиенти. дано не съм прав и се равият и дано осъзнаят, че ако искат блогът им да е наистина полезен, няма да е зле да пускат по една две публикации седмично, свързани по някакъв начин със сферата на услугите им. иначе блогът се обезсмисля. аз самият имам подобен и скоро ще го махам.

  Публикувано преди 9 years #
 24. В правото има един израз - "Невинен до доказване на противното"... Тук всички правят анализи и прогнози за развитие на блогове и за стойността на публикуваната в тях информация. Времето ще покаже.... Аз лично съм се нагледал в класацията на блогове с цици и rentacar no sense, все информация изключително полезна на посетителите......

  Публикувано преди 9 years #
 25. ollindust.blogspot.com - изтрито за липса на нова статия последния месец.

  Публикувано преди 9 years #
 26. това ново правило ли ще е? един месец не пишеш и хвърчиш?

  Публикувано преди 9 years #
 27. @webgravity Предполагам си се нагледал на спам в блог класациите защото включваш подобията си на блогове в тях. Ако тези два блога бяха с тежестта на Google Blog, ще ми е интересно какво сте изпрограмирали ново, ама не са.

  Ако отделиш 100 лв.от парите на клиента си и платиш на някой да ти напише 20 интересни статии свързани с Wi-Fi, ще имаш материал за над една година. С по един интересен пост на месец, никой от нас няма да гласува с „минус” за блога.

  @dzver Според мен срока трябва да е най-малко 3 месеца. Ако не пише един месец, може да почнеш да му проверяваш блога за ново съдържание един път в седмицата (примерно).

  Публикувано преди 9 years #
 28. Не, това правило важи само за блоговете в момента на добавяне. Т.е. ако искате да включите нов блог, в него трябва да има нова статия.

  btw, забелязвам, че на Firefox 3 трябва по 2 пъти да се логвам, за да вляза във форума. И при вас ли е така? С Опера и Експлодер нямам този проблем.

  Публикувано преди 9 years #
 29. @sing2me Нямам намерение и не се сравнявам с google blogs, въпросът е принципен и затова дадох такъв пример, за да е по-фрапиращо. Давам ти 100 лв още днес за да ми напишеш срещу тях статии за една година.....

  Не знаех, че тук се гласува с + или - , не знаех, че въобще се гласува..... Признавам, явно съм объркал сайта, иначе до сега да съм оспамил и гласуването..... Изобщо, това класация ли ще бъде или ще е нещо като digg, mixx, svejo????

  Публикувано преди 9 years #
 30. гласуването е характеристика на мрежите за социален буукмарк, не на социалните мрежи.

  Типично социални функции на TBL: любими блогове, блогроли, следене на връзки, всичките видове ауторити, събскрибшъни, форум :)

  Публикувано преди 9 years #

RSS хранилка за отговорите по темата

Отговор »

You must log in to post.

Блог Форум на TopBlogLog is proudly powered by bbPress.