Блог Форум на TopBlogLog » Техническа поддръжка

Решение за хостинг или оптимизация на wordpress!?

(26 posts)

No tags yet.

 1. Днес от хостинг компанията спряха сайта под предтекст, че използвам супер много процесорно време, което май е свързано с посещаемостта на говорилня... Както имаше 108 потребителя онлайн и спря! Обясниха ми от там, че трябва да си го оптимизирам в рамките на една седмица, иначе... Някой, ако има някакви идеи за добро решение на проблема или с инфомрация как да оптимизирам wp, че да не им заема много процесорно време? Благодаря ви предварително!

  Публикувано преди 10 years #
 2. Директно смени хостинга. На новия хостинг избери малко по-скъп хостинг пакет.

  Ако пейстнеш списъка плъгини, ще ти кажа кои от тях има шанс да водят до забавяне на сайта ти. Можеш да инсталираш и cache плъгин, който ще подобри работата на блога ти.

  Публикувано преди 10 years #
 3. Да, инсталирай wp-super-cache, супер много разтоварва. И няма страшно, и мене знаеш ли колко са ме гонили заради това, че WordPress сайтовете ми "товарят" много ;)

  Публикувано преди 10 years #
 4. Абе издразних се, че е некоректно това според мен... Без да предупредят си го спряха и пратили едно писмо с глупости и как да си го пусна обяснили нали... Инсталирах малко плъгини за оптимизация. В момента съм на хостбългария, ако има някакви добри предложения, където да нямам подобни проблеми споделете ги. Мисля също така да прехвърля говорилня на друпал! Надявам се да се получи по добре и да се добави още функционалност.

  Публикувано преди 10 years #
 5. Не го прехвърляй на drupal. Сложи кеш плъгин, махни статистическите плъгини и си свиркай.

  Публикувано преди 10 years #
 6. Кой те хоства? :)

  Публикувано преди 10 years #
 7. Хостбългария. Благодаря ти dzver, така и направих.

  Публикувано преди 10 years #
 8. Приятел админ в реномиран международен хостинг ми е споделял, че дори при тяхното ниво на работа е много тегаво поддържането на wordpress блогове с прецакани плъгини. В този смисъл, където и да идеш, ако си сложил някакво недоразумение, звучащо като wp-stats, може да имаш проблеми.

  Пратих инфо на собствениците на hostbulgaria за темата, все пак неприятна антиреклама е това.

  Публикувано преди 10 years #
 9. Махнах ги статистиките... Сложих тези плъгини, които ми каза и така... Ами звъннаха ми познати тая сутрин и ми казаха "Проблем"! И аз си викам кво пък стана?! Съжалявам за лошата реклама ама има си телефони и инфо и т.н.. Последните два дена има повечко трафик, който да кажем, че ние не сме си заплатили или там каквото и да е... Ама да звъннат да кажат какво правим! Имам няколко хостинга от тях, които си плащаме... Таман да кажа, че съм доволен от услугите и цените им и... Дори ги препоръчвах последния месец! Какво е положението при fcolor?

  Публикувано преди 10 years #
 10. Като си махнал статистиките, надали някой ще те пипне в хостбългария :-)

  Публикувано преди 10 years #
 11. Ми дано... Ама това да ти спрат сайта и да ти пратят мейл как да си го пуснеш нормално ли е?

  Публикувано преди 10 years #
 12. Ако имаш плъгина за google sitemaps, махни го и него -- голямо прасе е.

  Публикувано преди 10 years #
 13. Много ви благодаря за съдействието! Сега имам 48 часа и щели да кажат какво правим... Това нормална практика ли е да се спират без предопреждение сайтове и да се пращат писма да си ги пуснете и до една седмица да ги направите така, че да позлват по малко процесорно време? Просто искам да съм наясно дали всичко това се случва и при други хостинг доставчици и ако не слеучва да мисля нещо по въпроса?

  Публикувано преди 10 years #
 14. лично на мен не ми се е случвао, но от това, което съм чел по форуми, да нормална практика е.

  Публикувано преди 10 years #
 15. Жалко в такъв случай...

  Публикувано преди 10 years #
 16. доколкото разбрах плащаш за няколко хостинг плана. виж в такъв случай дали няма да ти излезе по на сметка да си наемеш някой VPS.

  Публикувано преди 10 years #
 17. Ами няма какво да гледам, ако ще ми спести такива проблеми със сайтове, които започват да стават посещавани няма какво да се мисля... Благодаря ви!

  Публикувано преди 10 years #
 18. gabfest, един пристрастен коментар от мен, тъй като работя за доставчик на споделен хостинг (надявам се, че не е извън правилата на форума).
  В СПЕЙС.БГ напоследък приютихме няколко сайта в подобно на описаното положение, при някои успяхме да помогнем за оптимизацията, при други натоварването се оказа ок за нашата инфраструктура. За момента няма недоволни. Едно е сигурно - никога няма да спрем сайт без достатъчно предизвестие, освен ако ситуацията не е съвсем кризисна! Засега не предлагаме VPS-и, но доколкото ми е известно, доставчиците на VPS поставят условия за процесорното време и за тях. Ако все още имаш интерес към споделения хостинг, може да пишеш на sales@space.bg с допълнителна информация - статистики за посещенията, статистики от хостинга ти за използваните ресурси, инсталирани плъгини и ще се постараем да помогнем!

  Публикувано преди 10 years #
 19. Мда, явно заради кризата оптимизират доставчиците :) И аз съм на същия хал точно в момента, затова ти съчувствам - оказва се, че блогът ми изразходва 7.2 при позволено от плана ми 1.4 (каквито и мерни единици да са това).

  За ега оптимизирах, но ще се местя в скоро време на хостинг, който няма да ме занимава с глупости. Като стане ще споделя кой е :)

  Публикувано преди 10 years #
 20. Аз зараид такива проблеми се изместих на (mt).

  Публикувано преди 10 years #
 21. борят се глобалното затопляне.

  Публикувано преди 10 years #
 22. Проблемът с блоговете е голям в това отношение. Не може да имаш пик на посещаемостта примерно 20 дена в цялата година за по няколко часа а през другото време нещата да си работят нормално и това да е причина да си наемаш цял сървър. Съгласен съм, че явно не е много приятно за хостинг компанията, че не плащаш много пари за хостинг, но в същото време не съм съгласен, че заради няколко пика в годината, когато си качил някой пост, който се е харесал на повече хора трябва да ти спират блога...

  Публикувано преди 10 years #
 23. За толкова пари - толкова. Ако ползвате услуги като това (mt), icdsoft или подобни, вероятно блогът ви няма да бъде свален дори да направи първа страница на digg. Но струват по-скъпо.

  Публикувано преди 10 years #
 24. gabfest, забравяш едно - популярността на един добър блог постоянно се покачва. Това, което днес ти изглежда като необичаен пик, след няколко месеца може да е нормалната ти дневна посещаемост.

  Публикувано преди 10 years #
 25. Абе ще даваме пара и това е... Мен това не ме притеснява! Ще се договаряме за повече процесорно време и така... Дано станем достатъчно добър блог с голяма посещаемост, това само ще ме радва!

  Публикувано преди 10 years #
 26. gan

  Темата е стара, но ако мога да предложа някои идеи за Оптимизиране на процесорното време на сайт тук http://goo.gl/ftDED3 Поздрави!

  Публикувано преди 5 years #

RSS хранилка за отговорите по темата

Отговор

You must log in to post.

Блог Форум на TopBlogLog is proudly powered by bbPress.